Victor Hănescu: “Până la sfârșitul anului aș vrea să ajung pe locul 80 în clasamentul ATP”

Victor Hănescu, tenismenul român care luna trecută a urcat pe poziția 102 în clasamentul ATP, și sportivul cu cea mai bună clasare din România la acest moment, vorbește despre planurile sale de viitor în tenis, cu ocazia competiției Trofeul Victor Hănescu, ce se desfășoară la Curtea de Argeș. Hănescu sprijină tenisul românesc pentru juniori, și în acest sens s-a alăturat organizatorilor, în frunte cu compania Dr.Oetker România, sponsor oficial al competiției și partener tradițional al acestui concurs, ajuns deja la cea de a VI-a ediție.

“Mă bucur să pot sprijini copiii și juniorii care visează să facă performanță în tenis, și așa a venit ideea acestei competiții, pe care am pus-o la punct împreună cu domnul Ioan Cozma, director general Dr.Oetker România, sponsor oficial al evenimentului”, a declarat Victor Hănescu.

Tenismenul se găsește zilele acestea la Brașov, la un turneu de tenis ce face parte din categoria ATP Challenge Tour, astăzi jucând chiar în sferturile de finală. Victor Hănescu a transmis mult succes în continuare juniorilor prezenți la Curtea de Argeș, la turneul ce îi poartă numele, și a explicat de ce nu participă la Cupa Davis, unde ar fi trebuit să fie prezent la sfârșitul săptămânii viitoare: “Momentan, turneele pe care le joc eu se desfășoară pe zgură, iar Federația a decis ca meciul să se joace în sală, pe o suprafață rapidă, ceea ce nu are legătură cu planurile mele de acum. Sunt convins ca în lipsa mea tinerii colegi vor câștiga meciul România-Finlanda. Îmi doresc să revin la echipă în forma maximă posibilă”.

Victor Hănescu are planuri mari, și nu se mulțumește cu poziția 102 din clasamentul ATP: “M-au bucurat mult rezultatele din ultima vreme și ascensiunea mea până pe locul 102. Îmi doresc foarte mult să revin printre cei mai buni jucători din lume și vreau să profit de acest moment al carierei mele. Până la sfârșitul anului aș vrea să ajung undeva în jurul locului 80 în clasamentul ATP, pentru a putea începe anul 2013 cu turnee mari.”