Florența Mihai, Federația Română de Tenis: “România și-a câștigat dreptul de a organiza turnee de tenis internaționale importante”

Florența Mihai, de la Federația Română de Tenis (FRT), a vorbit despre tenisul românesc pentru juniori din România , cu ocazia competiției Trofeul Victor Hănescu, care se desfășoară zilele acestea la Curtea de Argeș. Turneul, la care Dr.Oetker România este sponsor principal iar Smart Corporation Group promotor al evenimentului, este unul de categoria A. Categoriile de vârstă la care se dispută meciurile sunt 10, 12 și 14 ani.

Florența Mihai, consilier al președintelui FRT Ruxandra Dragomir, a declarat că turneul Victor Hănescu, ajuns deja la cea de a VI-a ediție, este un exemplu clar că există sprijin susținut pentru tenisul de juniori din România: “Suntem mândri că avem Dr.Oetker România drept partener de nădejde la Trofeul Victor Hănescu și la multe dintre celelate turnee, unde a fost sponsor oficial. În aprilie s-a desfășurat Dr.Oetker Junior Trophy, cel mai important turneu de tenis pentru juniori din sud-estul Europei, de categoria 1, și asta este dovada că România și-a câștigat dreptul de a organiza competiții internaționale importante. În plus, acestea nu se întâmplă doar la București: recent s-au încheiat la Curtea de Argeș European Summer Cups Girls 16&Under și Argeș Cup, ambele sub egida Tennis Europe“.

În acest moment există programe speciale de pregătire pentru juniori, la nivel național: “Au fost selectați cei mai talentați juniori la fiecare categorie de vârstă, masculin și feminin, și au fost incluși în programe speciale de pregătire, urmând să participe la concursuri naționale și internaționale, cu sprijinul Federației. Pregătim aceste loturi de juniori pentru participarea în viitor la Cupa Davis și Cupa Federației”, a adăugat Florența Mihai.

Domnia sa a precizat că avem juniori care promit cariere de succes în viitor: “La băieți avem deja o echipă puternică, formată din Bogdan Borza și Nicolae Frunză, o echipă pe care o vedem participând pe viitor la meciurile de Cupă Davis. Sunt și multe junioare care promit – Ilka Csoregi, Andreea Roșca, Ioana Ducu, Jaqueline Cristian.

Trofeul Victor Hănescu este o competiţie de tenis pentru juniori aflată deja la cea de a VI-a ediţie, ce face parte din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis (FRT. Sponsor oficial al competiţiei este, ca în fiecare an, Dr.Oetker România, iar promotor, Smart Corporation Group.

Informaţii despre turneu se regasesc pe contul de Facebook Tennis Junior Stars, o platformă de Social Media dezvoltată de Smart Corporation Group (SCG), special pentru turneele de tenis pentru juniori. De altfel, SCG are ca obiectiv de Corporate Social Responsibility (CSR) sprijinirea tenisului cu şi pentru juniori din România.

Partenerii media ai evenimentului sunt ziarul online Gândul, Argeş Expres, iar sponsori Victor Hănescu, Aldis, Vodafone, Steinel, Karcher, Mistad, Anca Steel, Păstravăria Brătioara, Boom Club, Aqua Carpatica, Asirom, Lupa GPS, Drim Daniel.